Activiteiten

Ready for take off!

jun 12, 2024 | Activiteit

Waterraketten bouwen en lanceren in de zomervakantie

24 en 31 juli, 7 en 14 augustus 2024 tussen 13 en 16 uur.

Kom jij ook je eigen waterraket bouwen en lanceren in het Speelgoedmuseum Roden?

Tijdens de zomervakantie nemen wij jou mee op avontuur.

Vanaf een speciaal gebouwd platform kunnen kinderen op het museumterrein hun zelfgemaakte waterraket lanceren. Het belooft een hilarisch waterspektakel te worden, waarbij kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook nog leren over wetenschap en technologie.

Tijdens het evenement worden kinderen begeleid bij het bouwen van de raket, die vervolgens wordt afgevuurd vanaf het lanceerplatform op de speelplaats.

Ben jij de avonturier die het aandurft om deel te nemen aan deze opwindende zomeractiviteit, dan ben je van harte welkom op: woensdag 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus tussen 13 en 16 uur.

Er gelden normale entreeprijzen, inclusief activiteit en een gratis raketijsje.

Vergeet ook niet de tentoonstelling 50 jaar Playmobil, een kleurrijke speelgoedwereld vol fantasie te bekijken.
Playmobil is jarig en viert dit jaar haar 50e verjaardag.
Als enige museum in Nederland heeft het Speelgoedmuseum Roden, in samenwerking met Playmobil, een grote expositie georganiseerd rondom dit wereldberoemde speelgoed en is te bewonderen t/m 5 januari 2025.

Oktober kindermaand

Oktober kindermaand

Elke zondag in oktober tussen 11 en 17 uur. Grootse dromen, wie heeft ze niet? Hoe zie jij je leven voor je over 25 jaar, wat wil je worden, hoe en waar wil je wonen? Dromen over de toekomst doen we...

Lees meer