Educatie

In het  speelgoedmuseum Roden komen  kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met erfgoed, speelgoed en spelen. Dit kan niet alleen door het bekijken van onze prachtige oude collectie maar vooral ook door actief met speelgoed en oude spelletjes bezig te zijn. Wij hebben daarnaast een speurtocht door het museum en natuurlijk is ook een rondleiding mogelijk. In overleg zijn er educatieve activiteiten op maat mogelijk.

leskist

Deze leskist bevat een aantal voorbeelden van en uitleg over oude spelletjes en is bijvoorbeeld geschikt voor scholen als voorbereiding op een bezoek aan Speelgoedmuseum Roden.

Tevens is er speciaal voor de onderbouw een leskist.

De huurprijs bedraagt € 5,00 per dag.

Als u een leskist wilt huren dan verzoeken wij u vriendelijk tijdig te reserveren en vooraf te betalen in de museumwinkel. Reserveren kan via de contact pagina

  speelpakketten

  Verhuur speelgoedpakketten

  We verhuren leuke pakketten met oud buitenspeelspeelgoed voor op school of een feestje.

  We bieden vier verschillende pakketten aan. Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op daghuur. Wij vragen u vriendelijk vooraf te betalen in de museumwinkel.
  Reserveren kan via de contact pagina.

  Pakket 1

  1 vliegende hollander, 1 paar stelten, 1 hoepel, 1 driewieler, 1 vélocipède.
  € 57,00 per dag

  Pakket 2

  2 vliegende hollanders, 2 paar stelten, 2 hoepels, 2 driewielers, 2 vélocipèdes.
  € 80,00 per dag

  Pakket 3

  3 vliegende hollanders, 3 paar stelten, 3 hoepels, 3 driewielers, 3 vélocipèdes.
   € 102,00 per dag

  Pakket 4

  4 vliegende hollanders, 4 paar stelten, 4 hoepels, 4 driewielers, 4 vélocipèdes.
  € 125,00 per dag

  Het huren van losse onderdelen uit een pakket is ook mogelijk.
  De kosten voor het “rijdend materieel” bedragen € 14,00 per dag en voor de stelten en hoepels € 7,00 per dag.

  schoolreisjes

  Schoolreisjes

  Ga op schoolreis naar het Speelgoedmuseum Roden hét speelgoedmuseum van Nederland met de grootste collectie oud en antiek speelgoed. Je kunt hier niet alleen naar kijken, er kan ook volop worden gespeeld. Ieder jaar wordt in het speelgoedmuseum, naast de vaste collectie een thematentoonstelling georganiseerd waarbij een bepaald soort speelgoed wordt uitgelicht.

  Speurtocht en binnen spelen

  Ga op verkenning met een speurtocht door het museum. Naast kijken kan zowel binnen als buiten naar hartenlust worden gespeeld; binnen spelen in het oude kruidenierswinkeltje, met behendigheidsapparaten, op de speelzolder of knippen-plakken-kleuren in de knutselkamer.

  Buiten spelen

  Kom buiten spelen op de grote authentieke speelplaats, waar je kunt tollen, hoepelen, steltlopen, hinkelen, blikgooien, touwtjespringen en een ritje kunt  maken op de vliegende Hollander en de vélocipède (fiets met groot voorwiel en klein achterwiel) Ieder uur kun je gratis een rondje draaien op onze 100 jaar oude kermisdraaimolen!

  Kosten

  Voor schoolreisjes gelden de normale entreeprijzen voor groepen. Het is mogelijk om het bezoek uit te breiden met bijvoorbeeld een lekkere pannenkoek met ranja in ons museumcafé.

  Enthousiast geworden? Neem contact op!

   

  speurtocht

  Met een speurtocht gaan de kinderen op verkenning in het museum. Naast kijken, kan zowel binnen als buiten naar hartenlust worden gespeeld; binnen spelen in het oude kruidenierswinkeltje, met behendigheidsapparaten, op de speelzolder of knippen-plakken-kleuren in de knutselkamer.

  binnen spelen

  Binnen kunnen kinderen zelf winkelier en klant spelen in een oud kruidenierswinkeltje.

  Tevens zijn er diverse oude speelapparaten die werken op € 0,20 en kunnen de bezoekers zich uren vermaken in de “knutselkamer” waar allemaal “waardeloos materiaal”, lijm, papier, karton en hout op hun ligt te wachten. De meest prachtige knutselwerken gaan aan het eind van het bezoek de deur uit.

  Vanaf 26 februari 2000 is er een speciale speelzolder voor kinderen geopend waar ze kunnen spelen met duplo en overige constructiespelen.

  buiten spelen

  Iedereen kan zich heerlijk uitleven op de buitenspeelplaats. Hier kun je fietsen op oude bijzondere fietsen, Vliegende Hollanders, spelen met tollen en nog veel meer. Ieder uur kun je een gratis ritje maken op onze 100 jaar oude draaimolen.