Wissel expositie

50 jaar Playmobil

Playmobil is jarig en viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Als enige museum in Nederland organiseert het Speelgoedmuseum Roden, in samenwerking met Playmobil, een grootse expositie rondom het vermaarde speelgoed.

Heb jij ook gespeeld met Playmobil, of spelen jouw kinderen met de altijd lachende poppetjes? Het wereldberoemde Playmobil neemt je mee in een wereld vol kleur en fantasie.

Playmobil wordt sinds 1974 vervaardigd uit plastic en de poppetjes zijn 7,5 cm groot en daardoor geschikt voor kinderhandjes. Ze kregen net genoeg bewegende onderdelen om te kunnen bewegen. Kindertekeningen werden bestudeerd en al snel bleek dat de neus op de meeste tekeningen ontbrak. Dit is de reden dat het lachende gezichtje alleen ogen en een mond heeft.

De allereerste setjes werden gepresenteerd op de internationale speelgoedbeurs en bestonden uit bouwvakkers, indianen, en ridders te paard. De belangstelling op de beurs liet te wensen over. Speelgoedhandelaar Otto Simon, de grootste handelaar van Europa, plaatste als enige een megaorder. Hierdoor kwam de productie op gang. Tot op de dag van vandaag is Playmobil een groot succes en niet meer weg te denken uit de belevingswereld van het kind.

Behalve kinderen, zijn er ook volwassenen die zich volledig verliezen in de magische wereld van Playmobil.

Kortom, of je nu groot of klein bent, Playmobil is voor alle generaties.

Nieuwsgierig geworden naar de omvangrijke collectie, bezoek dan de expositie 50 jaar Playmobil in het Speelgoedmuseum Roden!

Professioneel ingerichte diorama’s en vitrines nemen je mee in een fantasiewereld met uiteenlopende settingen. Kom en bekijk het circus, de cowboys en indianen, de nostalgische stad, de camping, piraten, en nog heel veel meer.

Er staat een grote selfiewand in de tentoonstellingsruimte waar je leuke foto’s kunt maken, samen met je familie of vrienden. Ook is er een ruimte ingericht met een grote berg Playmobil waar kinderen mee mogen spelen.

50 jaar Playmobil is te bewonderen van 20 april 2024 tot en met 5 januari 2025.

Ready for take off!

Ready for take off!

Waterraketten bouwen en lanceren in de zomervakantie 24 en 31 juli, 7 en 14 augustus 2024 tussen 13 en 16 uur. Kom jij ook je eigen waterraket bouwen en lanceren in het Speelgoedmuseum Roden?...

Lees meer
Hop on Hop off met de paardentram

Hop on Hop off met de paardentram

zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus tussen 11.00 -16.00 uur Erfgoedkoepel Roden: hop on, hop off paardentramtocht Erfgoedkoepel Roden organiseert op zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus...

Lees meer
Oktober kindermaand

Oktober kindermaand

Elke zondag in oktober tussen 11 en 17 uur. Grootse dromen, wie heeft ze niet? Hoe zie jij je leven voor je over 25 jaar, wat wil je worden, hoe en waar wil je wonen? Dromen over de toekomst doen we...

Lees meer

help het museum