Activiteiten

Oktober kindermaand

okt 1, 2023 | Activiteit

Elke zondag in oktober tussen 11 en 17 uur.

Grootse dromen, wie heeft ze niet? Hoe zie jij je leven voor je over 25 jaar, wat wil je worden, hoe en waar wil je wonen? Dromen over de toekomst doen we allemaal. Tijdens de Oktober Kindermaand kun jij je dromen alvast werkelijkheid laten worden. Bouw onder begeleiding van onze enthousiaste vrijwilligers, je grote droom in een ‘tiny’ uitvoering. Maak bijvoorbeeld een maquette (jouw fantasiewereld in mini-uitvoering) van je droomplek ergens op deze aarde of in het heelal of van jouw droomhuis met dieren. Er valt zoveel te dromen en te wensen dat jij tijdens de Oktobermaand je creativiteit er flink op los kunt laten. Creëer je eigen droomwereld!

De tentoonstelling ‘Tiny Houses, wonen en werken in het klein’ dient als inspiratiebron voor de activiteiten in oktober. Wil jij ervaren hoe mensen woonden en werkten honderd jaar geleden? Kom dan de meer dan 100 poppenhuizen, interieurtjes, winkeltjes, kastelen en zoveel meer bewonderen nu het nog kan.

Na de kerstvakantie maakt Tiny Houses plaats voor een overzichtstentoonstelling van 50 jaar Playmobil.

De activiteiten tijdens Oktober Kindermaand zijn gratis toegankelijk voor kinderen uit het basisonderwijs en vinden plaats op alle zondagen in oktober tussen 13 en 16 uur.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11 en 17 uur.

Hop on Hop off met de paardentram

Hop on Hop off met de paardentram

zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus tussen 11.00 -16.00 uur Erfgoedkoepel Roden: hop on, hop off paardentramtocht Erfgoedkoepel Roden organiseert op zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus...

Lees meer