Nieuws

50 jaar Playmobil

apr 11, 2024 | Nieuws

-een kleurrijke speelgoedwereld vol fantasie-

Expositie 20-4-2024 t/m 5-1-2025

Playmobil is jarig en viert dit jaar haar 50e verjaardag.

Als enige museum in Nederland organiseert het Speelgoedmuseum Roden, in samenwerking met Playmobil, een grote expositie rondom het vermaarde speelgoed.

Heb jij ook gespeeld met Playmobil, of spelen jouw kinderen met de altijd lachende poppetjes? Het wereldberoemde Playmobil neemt je mee in een wereld vol kleur en fantasie.

Playmobil wordt sinds 1974 vervaardigd uit plastic en de poppetjes zijn 7,5 cm groot en daardoor geschikt voor kinderhandjes. Ze kregen net genoeg bewegende onderdelen om te kunnen bewegen. Kindertekeningen werden bestudeerd en al snel bleek dat de neus op de meeste tekeningen ontbrak. Dit is de reden dat het lachende gezichtje alleen ogen en een mond heeft.

De allereerste setjes werden gepresenteerd op de internationale speelgoedbeurs en bestonden uit bouwvakkers, indianen, en ridders te paard. De belangstelling op de beurs liet te wensen over. Speelgoedhandelaar Otto Simon, de grootste handelaar van Europa, plaatste als enige een megaorder. Hierdoor kwam de  productie op gang. Tot op de dag van vandaag is Playmobil een groot succes en niet meer weg te denken uit de belevingswereld van het kind.

Behalve kinderen, zijn er ook volwassenen die zich volledig verliezen in de magische wereld van Playmobil.

Kortom, of je nu groot of klein bent, Playmobil is voor alle generaties.

Nieuwsgierig geworden naar de omvangrijke collectie, bezoek dan de expositie 50 jaar Playmobil in het Speelgoedmuseum Roden!

Professioneel ingerichte diorama’s en vitrines nemen je mee in een fantasiewereld met uiteenlopende settingen. Kom en bekijk het circus, de cowboys en indianen, de nostalgische stad, de camping, piraten, en nog heel veel meer.

Er staat een grote selfiewand in de tentoonstellingsruimte waar je leuke foto’s kunt maken, samen met je familie of vrienden. Ook is er een ruimte ingericht met een grote berg Playmobil waar kinderen mee mogen spelen.

50 jaar Playmobil is te bewonderen van 20 april 2024 tot en met 5 januari 2025.

Hop on Hop off met de paardentram

Hop on Hop off met de paardentram

zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus tussen 11.00 -16.00 uur Erfgoedkoepel Roden: hop on, hop off paardentramtocht Erfgoedkoepel Roden organiseert op zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus...

Lees meer