Nieuws

Inzamelingsactie Playmobil

mrt 15, 2024 | Nieuws

Het Speelgoedmuseum in Roden organiseert vanaf 20 april een nieuwe expositie ter ere van het vijftigjarig bestaan van Playmobil. Voor deze tentoonstelling heeft het museum prachtige objecten van Playmobil in bruikleen gekregen, zoals een reusachtige draak.

Met als doel ’50 jaar Playmobil’ tot leven te brengen, vraagt het museum het publiek bij te dragen door gebruikte/bespeelde Playmobil-sets te schenken. Elk stuk wordt zorgvuldig geselecteerd en de mooiste sets worden opgenomen in de tentoonstelling. Vervolgens worden ze permanent opgenomen in de museumcollectie. Zowel ouder als nieuwer Playmobil, met of zonder verpakking, is meer dan welkom. Playmobil is vrijwel onverwoestbaar speelgoed. Gebruikt Playmobil dat niet geschikt is voor de collectie, wil het Speelgoedmuseum gaan verkopen. Met hulp van toegewijde medewerkers van de dagbesteding, wordt het speelgoed gereinigd en op een aantrekkelijke manier verpakt. Hierdoor krijgt het een nieuwe bestemming en draagt het bovendien bij aan een circulaire economie.   Voor mensen met een kleiner budget is het leuk om na een bezoek aan de expositie ‘50 jaar Playmobil’ voor een klein prijsje een mooi setje te kopen. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt als bijdrage voor de aanschaf van een schuurtje voor de historische fietsjes op het vernieuwde speelplein.                                                                                                                                          Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen aan deze expositie, kunt u een mail sturen naar info@museumkinderwereld.nl onder vermelding van ’50 jaar Playmobil’.

Hop on Hop off met de paardentram

Hop on Hop off met de paardentram

zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus tussen 11.00 -16.00 uur Erfgoedkoepel Roden: hop on, hop off paardentramtocht Erfgoedkoepel Roden organiseert op zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus...

Lees meer