Activiteiten

Hop on Hop off met de paardentram

okt 9, 2023 | Activiteit

zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus tussen 11.00 -16.00 uur

Erfgoedkoepel Roden: hop on, hop off paardentramtocht

Erfgoedkoepel Roden organiseert op zondag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus tussen 11.00 -16.00 uur de hop on, hop off paardentramtocht.  Hop on de paardentram en maak een reis in de tijd door Roden van 100 jaar geleden. Een gids vertelt u alles over de geschiedenis van Roden en hop off bij Speelgoedmuseum Roden, Havezate Mensinge, het Scheepstra kabinet en de Catharinakerk met het beroemde Hinsz orgel. De paardentram zal rondrijden en stoppen bij de verschillende instellingen en een rondrit maken door Roden.

Een combikaartje inclusief paardentramrit en toegang tot alle musea kost slechts 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Onthaast en geniet van het prachtige landgoed, de geschiedenis van Roden en bezoek de verschillende erfgoedinstellingen. 

Sinds kort is er nieuw leven in de Erfgoedkoepel geblazen. Dit is een samenwerkingsverband rondom de Brink in Roden die al langere tijd bestaat. Het betreft museum Havezate Mensinge, het Speelgoedmuseum, de Catharinakerk en het Scheepstra kabinet. De Erfgoedkoepel stimuleert de samenwerking om de historie en cultuur van Roden zo compleet mogelijk te vertellen. Het is de bedoeling dat dit soort activiteiten in de toekomst veel vaker worden georganiseerd en de ‘hop on, hop off paardentramtocht’ is de eerste gezamenlijke grote activiteit. Maak  kennis met de geschiedenis van een esdorp, zoals zo velen hier bestaan in Drenthe, en vooral ook de specifieke geschiedenis van Roden. Het rondje biedt een mooi zicht op een aantal van de meest belangrijke historische aspecten van Roden. Daarnaast ontdekken bezoekers in de verschillende instellingen het leven uit het verleden: hoe speelde men vroeger? (Speelgoedmuseum) hoe leefde men vroeger (Havezate Mensinge) hoe leerde men vroeger? (Scheepstra kabinet) welke rol speelde de kerk in de maatschappij? (Catharinakerk).

De kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Havezate Mensinge en Speelgoedmuseum Roden. Wees er snel bij want er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Indien beschikbaar zijn er op de dag zelf ook kaarten te koop. De starthalte is bij het Speelgoedmuseum en de andere haltes zijn bij Havezate Mensinge en bij de Catharinakerk op de hoek. De paardentram komt enkele keren per uur voorbij iedere halte.

Voor uitgebreide informatie van de Erfgoedkoepel, raadpleeg de websites mensinge.nl, scheepstrakabinet.nl en pkn-roden.nl.

Ready for take off!

Ready for take off!

Waterraketten bouwen en lanceren in de zomervakantie 24 en 31 juli, 7 en 14 augustus 2024 tussen 13 en 16 uur. Kom jij ook je eigen waterraket bouwen en lanceren in het Speelgoedmuseum Roden?...

Lees meer